ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
По време на криза Бургас спечели награда за "Най-добър бизнес град"

29.10.2009

Бургас бе обявен за „Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията "Най-добрият град за живеене в България". Това е изключителен комплимент за работата на кмета Димитър Николов и екипа му в условията на финансова криза.

През 2009 година Общината реализира мощна строителна програма и се превърна в най-големия инвеститор на територията на Бургас. Така беше осигурена заетост за служителите на над 150 местни фирми. Едновременно с това конкуренцията при участието в прозрачните общински конкурси намали себестойността при изпълнението на множество инфраструктурни проекти. През 2009 г. Община Бургас насочи много усилия към привличането на инвеститори и осигуряването на подходящи условия за работата им. Издаден беше атрактивен икономически каталог, рекламиращ града и региона. Чрез активната си международна дейност общинска администрация влезе в контакт с много чуждестранни предприемачи.

Тази година Бургас отбеляза ръст в туристическата дейност. С предвидлива общинска политика, особено в областта на културата, бяха привлечени много туристи. По този начин бяха повишени печалбите на местните фирми от всички сектори, обслужващи туризма. Община Бургас спечели и започна да изпълнява 2 проекта по ОП „Административен капацитет”. Единият повишава информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Общината. Вторият проект спомага за създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион.

Протегнатата ръка на общинска администрация беше поета от инвеститорите и в града бързо започнаха да се реализират успешни публично-частни партньорства. Чрез този вид взаимодействие беше изградена нова спортна зала, предстои строителството на нова многопрофилна болница с медицински център и големи спортни обекти.

В Бургас бяха построени и се строят нови МОЛ-ове, престижни търговски марки отварят свои представителства в града.

Със средства по друг спечелен европроект се обособяват две нови индустриални зони, към които вече проявяват интерес инвеститори от страната и чужбина.

Община Бургас и представители на бизнеса заедно построиха множество нови детски и спортни площадки в града. Това се случи благодарение на установените партньорски отношения между тях.

В тазгодишното издание на надпреварата "Най-добрият град за живеене", съвместна инициатива на Дарик радио и в-к "24 часа", Бургас спечели трето място в официалната и читателската класация, нареждайки се след София и Варна. Миналата година градът беше на пето място и в двете класации, а през 2007-ма на пето място в официалната и на десето място в читателската класация. Кметът Димитър Николов благодари на всички приятели на Бургас, които активно го подкрепиха в гласуването по интернет.

През 2009 г. Бургас направи голяма крачка напред в развитието си със съвместните усилия на общинска администрация, местен парламент, бизнес и неправителствени организации, медии, но най-вече благодарение на мощната подкрепа на всички бургазлии!

Източник: BurgasNews.com
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ