ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
"Нефтохимик 1986" превърна миналото в настояще

13.07.2009
Фотогалерия


През 1986 година “Нефтохимик” започна изкачването на футболния връх от “В” група. Сега, 23 години по-късно, ФК “Нефтохимик 1986” отново започва да кове историята си от трета дивизия с амбицията да превърне миналото в настояще. “Нефтохимик 1986” е правоприемник на стария отбор, преименуван в “Нафтекс”, който вече не съществува. Всичките купи и медали са прехвърлени от президента на “Черноморец” Митко Събев на “шейховете”.

На първата тренировка вчера старши треньорът на “Нефтохимик” Димитър Стойчев изведе група от 25 футболисти. Подкрепяни бурно от близо сто свои верни фенове със зелените екипи на терена в Долно Езерово излязоха незабравимите от близкото славно минало на отбора - Станчо Цонев и Милен Георгиев. Останалите “стари пушки” в тима ще са Благомир Митрев, Тодор Киселичков, Велиян Парушев, Антон Спасов, Ганчо Евтимов, Красимир Денев, Мирослав Косев. За да подкрепи идеята за възкръсването на “Нефтохимик” от Казахстан се завръща Станимир Димитров.

Президент на бургазлии е Мартин Дяков. Длъжността изпълнителен директор, който често ще помага на по-младите в състава, ще изпълнява Милен Георгиев, а Станчо Цонев е назначен за спортно-технически директор и мениджър. “Нефтохимик” ще участва в Югоизточната “В” група с лиценза на спечелилия промоция в трета дивизия след квалификации “Атлетик” /Бургас/, който прекратява съществуването си.

По време на подготвителния период лагери няма да има, предвид бързото развитие на събитията около създаването на клуба. Предвидени са четири контролни срещи. Първата е в неделя, 19 юли, от 18.00 часа в Камено срещу “Русокастро”. Целта пред отбора през първата година е да се класира сред първите пет в групата.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който заедно с бизнесмените в “Евробилдинг Инжинеринг”, беше в основата на запазването на марката и възстановяването на отбора, е обещал да помогне с намирането на спонсори, които да гарантират съществуването на клуба. Домакинските си двубои “Нефтохимик” ще играе на стадиона в квартал Долно Езерово.

“Ние ще бъдем най-възрастните, но пък най-опитните в групата. Както вече казах в разговорите си с вас, със специален договор миналата седмица собственикът на “Черноморец” Митко Събев прехвърли на “Атлетик” клубните цветове на “Нефтохимик”, емблемата и нематериалните активи - успехи, сребърните медали и двете купи на ПФЛ, както и европейските участия.

Наследник на символите става ФК “Атлетик”, който днес, 14 юли, на Общо събрание ще приеме името “Нефтохимик 1986”, каза на официалната си и първа пресконференция днес изпълнителният директор Милен Георгиев. Той подчерта, че амбициите на ръководството на “Атлетик” са били съвсем други, но при този развой на събитията те е трябвало да реагират незабавно и едниственият вариант за запазване на “Нефтохимик” бил именно преименуването на клуба. Милен допълни, че “Нефтохимик” му е дал много и той иска да възвърне надеждите на хилядите привърженици. Заедно с колегите си да направят миналото настояще. “Въпреки че целият свят е във финансова криза, ние решихме да помогнем. Това е правилната формула. Надявам се с общи усилия през първата година да успеем. Най-важното обаче е да запазим отбора”, каза президентът на “Нефтохимик” Мартин Дяков.

“Отсъствах доста време от футболната карта по уважителни причини. Бяха се отказал, но не мога да откажа на Милен Георгиев, Станчо Цонев, както и на “Евробилдинг Инжинеринг”. Не мога да откажа на хората, с които бяхме един невероятен отбор, страшилище за столичните грандове”, заяви старши треньорът на “шейховете” Димитър Стойчев. Той допълни, че за в бъдеще селекцията ще включва най-вече млади футболисти, които заедно с опитните, ще направят здрав и боеспособен отбор, който да се изкачи нагоре в следващите групи.

Отново Милен Георгиев заяви увереността си, че още на първия домакински мач на “Нефтохимик 1986” в Югоизточната “В” група на стадиона в Долно Езерово ще дойдат поне три-четири хиляди души. Мачовете от първия кръг са на 16 август, а цената за входния билет ще е символична - 1.00 лев.

Деца и жени ще влизат безплатно, съобщи Милен Георгиев. От ръководството на клуба обещаха, че ще превърнат първия домакински двубой в истински празник, а за верните фенове ще има изненада.

 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ