ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Първи признаци за излизането от кризата можем да очакваме през 2010 г.

22.01.2009

Осигуряване на по-ефективно използване на средствата от еврофондовете, провеждане на реформи, които да подобрят конкурентноспособността на страната и обвързване на темпа на ръст на заплатите в съответствие с промените в производителността. Това са част от мерките, които ще помогнат на икономиката на страната в усложнената от международната икономическа криза обстановка, обобщи Андреа Казини, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк.

В периода 2007 – 2013 г. България трябва да получи от Европейския съюз над 6 млрд. евро. Ако тези средства бъдат оползотворени, това се равнява на около 5% средно от БВП на страната за годините до 2012 г., посочи Казини. Той обясни, че този капиталов поток може значително да облекчи влиянието на големия търговски дефицит по текущата сметка. Освен това, достъпа до тези средства може да повлияе изключително добре на българската икономика в момента, в който паричния ресурс е изключително скъп на международните пазари.

Първите признаци за излизане от кризата в Източноевропейския регион ще са налице още в началото на 2010 г., но България ще се нуждае от още поне три години, за да върне ръста на икономиката си на потенциално възможните нива, прогнозира Казини. Той посочи обаче, че за щастие българските банки посрещат кризата подготвени – с отлични нива на капитализация и печалба. Това ще им помогне да са фактор на стабилност в икономиката и ще им даде възможност да продължат да привличат чуждо финансиране. Казини подчерта и решителните мерки на правителствата в почти всички държави, които ще предотвратят превръщането на кризата от рецесия в депресия.
Източник: DarikFinance.bg
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ