ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Скъпият сегмент държи цените

10.12.2008

Апартаменти в завършен вид с качествено изпълнение са търсените ваканционни жилища в момента според представители на сектора. Финансовата стагнация и отливът на основните допреди две години купувачи - англичани и ирландци, дадоха като резултат спад в търсенето на ваканционни имоти и в планинските, и в черноморските райони.

Цените на някои имоти започнаха да намаляват, а тези, които се държат, престояват дълго време на пазара. В Боровец преди три месеца най-високата офертна цена е била 2300 евро на кв.м, а през октомври тя беше 2110 евро на кв.м. В Пампорово е била 1700 евро на кв.м, а сега е 1500 евро на кв.м. Банско продължава да държи горна граница от близо 2600 евро на кв.м.

Долният праг за планинските ваканционни апартаменти е в границите 600 - 1000 евро на кв.м. За 1200 евро на кв.м се продава апартамент от 92 кв.м в петзвезден построен комплекс в Боровец. На зелено цените на апартаментите в курорта достигат най-много 1300 евро на кв.м. Слънчев бряг и Свети Влас продължават да държат най-високи нива на предлагане спрямо останалите места около Бургас, а и цялото Черноморие. Тук най-скъпите апартаменти се движат между 3100 и 4000 евро на кв.м. Апартамент с луксозно обзавеждане в Слънчев бряг, разположен в сграда на 25 м от морето, се предлага за рекордните 3992 евро на кв.м, показа проучване на "Индекс имоти".

По Южното Черноморие с най-високите нива са Созопол и Царево. За от 3100 евро на кв.м може да се купи апартамент в строящ се комплекс в Созопол, който ще бъде с много допълнителни услуги.

Малко под тази цена в района на Северното Черноморие - в центъра на Златни пясъци, се предлагат апартаменти, обзаведени и климатизирани, за 2500 - 3000 евро на кв.м.

На този фон в почти всички развити курорти - от Банско до Слънчев бряг, има предложения за продажби на жилища с цени между 500 и 1000 евро на квадратен метър, евтини дори по стандарта на някои от големите градове.
Източник: IndexImoti.bg
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ