ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Руските инвестиции в задгранични имоти – и за м. октомври България е най-предпочитаната дестинация.

03.11.2008

И този месец Руският портал Prian.ru – "Имоти зад граница" е публикувал поредния рейтинг на най- търсените страни сред руските купувачи на задгранични имоти. Списъкът е изготвен на базата на 530 хиляди запитвания измежду посетителите на порталът. И за този месец България, като дестинация, представляваща интерес за инвестиции в имоти, е убедителен фаворит.

В сравнение с класацията от миналия месец има малки изменение. Черна гора е отпаднала от десетката и се оказва на 11-то място с 2,82%. Разменени са позициите за Германия и Финландия и за Франция и Чехия. И този път в първата десетка попадат страни, за които са гласували 60% от всички запитани.

Ръководителят на проекта на порталът Prian.ru – Михаил Келим е отбелязал, че световната финансова криза не е оказала съществено изменение върху географските и ценови предпочитания на руските граждани. При това общото число на запитани е нараснало с 15% в сравнение със септемврийските данни. Увеличения интерес се дължи на относителната надеждност на инвестициите в задгранични имоти по време на кризата. Според специалисти, много от руските граждани обръщат внимание на дългосрочните перспективи на такава покупка. Несъщественото изменение на рейтинга се дължи и на сезонните колебания. Например популярността на България и Черна горе бележи лек спад, поради приключването на курортния сезон в тези страни. Най- голям ръст е отбелязал Тайланд – увеличение с 0,8% от всички запитвания, при което се премести от 22-ра на 14-та позиция. Също така място в класацията са отвоювали Карибите, Сейшелските острови и Индия. Леко нарастване се отбелязва за традиционните за зимен отдих Швейцария и Австрия. Германия, страна която не е курортна и интересът към нея не зависи от сезона, се е придвижила от трето на второ място. Тук роля изигра и мнението на много от експертите, по отношение на това, че имотния пазар в тази страна остава един от най- стабилните в Европа.
Източник: Stroitelstvo.bg
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ