ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Добрата локация остава най-важният определящ фактор при избора на офис

13.10.2008

Най-важните характеристики при търсенето на офис площи са добрата локация, наличието на голям брой паркоместа, централна климатизация и осигурена охрана. Това сочи изследване на "Прайм Пропърти БГ" АДСИЦ, което развива проекти в сегмента.

Местоположението остава определящ фактор и е едно от най-важните изисквания, на които трябва да отговаря един офис проект. Въпреки големия трафик в центъра на столицата районът продължава да е най-желаното от фирмите място. Интересът е продиктуван от близостта на намиращите се институции и големия поток клиенти.

Районите около бул. "България" и бул. "Т. Александров" са едни от най-атрактивните в столицата заради добрата инфраструктура и близостта до ключови места в града. През второто тримесечие на 2008 г. свободните офиси в централната част са едва 1% , показват данни на агенцията за недвижими имоти "Фортън". Консултантската компания "MBL" пък е отчела продължаващ недостиг на големи офиси под наем (над 500 кв. м) в идеалния център.

Достатъчният брой на места за паркиране е също много важен критерий според "Прайм Пропърти". Офис сградите трябва да разполагат с по едно паркомясто на всеки 50 кв. м, но специалистите от дружеството подчертават, че много фирми изискват и допълнителни паркинг площи и това трябва да се има предвид при реализирането на проекти. Фирмите държат още работното пространство да разполага с централна климатизация, контрол на достъпа с 24-часова охрана, гъвкаво и функционално вътрешно разпределение, осигурена услуга "управление на собствеността".

Търсенето на качествени офис площи ще продължи да бъде голямо и в средносрочен план не може да се очаква спад на наемните нива, коментират от "Прайм Пропърти". Най-успешно ще се реализират офис проектите, които са съобразени с потребностите на клиентите, без задължително да отговарят на всички изисквания за офиси от клас "А", твърдят експертите.
Източник: Stroitelstvoimoti.com
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ