ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Банките ще бъдат по-предпазливи при кредитирането

12.10.2008

Банките ще бъдат по-предпазливи при кредитирането и най-вече по отношение на обезпечението. Това каза Христина Филипова, търговски пълномощник на СИБанк по време на семинар "Ролята на банките в процеса на еврофинансиране", организиран от банката.

Цената на ресурса ще поскъпва, което означава и че лихвите по кредитите ще продължат да се увеличават, каза Теодор Младенов, директор "Банкиране на дребно" в кредитната институция. Лихвената политика на банката остава в зависимост от международната конюнктура, като не може да се прогнозира с колко биха се увеличили лихвите на пазара и докога ще продължи този процес, допълни той. СИБанк ще запази съотношението на финансиране при ипотечните заеми, както е и в момента - до 80%. Банката не е намалила и не предвижда свиване на кредитирането заради глобалната финансова криза.

Но ако в този момент дойде за одобрение проект за финансиране в областта на строителството в Банско или Слънчев бряг например, бихме били доста предпазливи, обясни Христина Филипова. Не се фокусираме в приоритетни за кредитиране отрасли и не насочваме усилията си към дадена сфера на икономиката, кредитираме всички отрасли, като към кандидатите се подхожда строго индивидуално, обясниха от СИБанк. Банката остава консервативна в кредитната си политика, посочиха още от кредитната институция.

Банката ще запази и водената до момента депозитна политика - предоставяне на едни от най-атрактивните лихви по депозити на пазара, каза още Христина Филипова. По думите й СИБанк има значителна депозитна база, тъй като тя е с традиции в привличането на средства от населението. Очакванията са нивата на лихвите по депозитите да стават все по-високи и по-високи. Нормално е банките да се преориентират към привличането на средства, което вече наблюдаваме, каза още Теодор Младенов.

Във връзка със следваната политика в областта на депозитите банката пуска нов промоционален депозит - срокът му е шест месеца с прогресивно нарастваща лихва за периода. За влогове в левове годишната лихва е 8.20%, а за евро - 6.20%. От началото на месеца банката подобрява и параметрите по "Топ депозит" и "Растящ депозит".
Източник: Dnevnik.bg
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ