ДЕЙНОСТИ

  • Инфраструктурни проекти
  • Водопроводи и канализации
  • Пътища и мостове
  • Високо строителство
  • Масивни метални и стоманобетонни конструкции
  • Брегоукрепване
  • Укрепване на изкопи, пилоти и шлицови стениУСЛУГИ
НОВИНИ
ПУБЛИКАЦИИ
АРХИВ НОВИНИ    
Инвестицията в български имот остава изгодна за руснаците

26.09.2008

"Недвижимите имоти в България остават изгодна инвестиция", под това заглавие руският електронен вестник Утро.ru прави анализ на пазара на ваканционни жилища по нашето Черноморие, като акцентът е поставен върху курорта Слънчев бряг.

Според руската медия там вече не са останали терени за застрояване и изградените вече жилища в апартаментните комплекси ще продължават да поскъпват, като най-голям шанс имат имотите с добра инфраструктура и осигурен мениджмънт. Едновременно с тази оптимистична констатация авторът припомня, че сезонът по нашето Черноморие не е дълъг и трае от май до септември. За това време собственикът на жилище там може да взима в най-добрия случай до 80 евро на ден от наеми.

В анализа на Утро.ru, цитиран от в. Монитор се подчертава, че обещаваната от някои продавачи на ваканционни имоти в Слънчев бряг доходност от 10 до 25 процента на година е нереална, като в действителност тя е на нива до 6 на сто.

Според електронното издание по перспективност на инвестициите в имоти България е надминала дори американския щат Флорида, Португалия и Дубай. Най-популярното място за покупка на луксозен ваканционен имот у нас си оставал Слънчев бряг, твърди руският сайт.

В публикацията се акцентира и на факта, че в най-големия ни морски курорт могат да се намерят и жилища на цени до 600 евро за квадрат. Слънчев бряг трябва да се разглежда като голям град, където има хубави и по-лоши квартали, където в последно време се наблюдава спад на цените, подчертава Утро.ru.

Възможността за разсрочено плащане на жилища е едно от големите предимства на българския пазара на недвижими имоти, смята Утро.ru. Според руската медия, дори за готов ваканционен апартамент, при получаване на ключовете може да се внесе 40% от цената, а останалата сума да се изплаща за срок от 10 години.
Източник: Expert.bg
 
© Copyright 2004 - 2009. Евробилдинг Инженеринг ООД. Всички права запазени!
Част от холдинг LifeStyle Developments ™
Карта на сайта | FAQ